Η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου LAMELLA έχοντας μελετήσει σε βάθος τις ανάγκες και τις ανησυχίες των σύγχρονων εφήβων, δημιούργησε ένα έξυπνο διαδραστικό πρόγραμμα με κέντρο τα Συναισθήματα και τη Διατροφή. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες όπως, βιωματικές ασκήσεις που αφορούν τις διατροφικές επιλογές, τις διαπροσωπικές σχέσεις καθώς και την επίλυση γρίφων σε Escape room, οι έφηβοι θα μάθουν να επικεντρώνονται στα συναισθήματά τους και να αναγνωρίζουν τον τρόπο που αυτά επιδρούν στη διατροφή τους.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση από τους εκπαιδευτές του κέντρου αλλά και βιωματικές ασκήσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, οι έφηβοι μαθαίνουν πολλά για τους συμμαθητές/φίλους τους αλλά και για τον εαυτό τους. Με κέντρο τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και τις διατροφικές συνήθειες, διαμορφώνουν το διατροφικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, μαθαίνουν να επικεντρώνονται στα συναισθήματά τους και αναγνωρίζουν τον τρόπο που αυτά επιδρούν στη διατροφή και στις συνήθειές τους. Έτσι τώρα έχουν όλα τα εφόδια για να αποδράσουν από το «μυστηριώδες escape room»… ή μήπως όχι;

ΔΙΑΦΥΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

Οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι το σημαντικότερο συστατικό της ευτυχίας μας, σύμφωνα με μακροχρόνια έρευνα του Harvard. Γι’ αυτό χρειάζεται να είναι ο τομέας της ζωής μας, που φροντίζουμε περισσότερο από κάθε άλλον. Μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα οι έφηβοι θα αναγνωρίσουν τους τρόπους που επικοινωνούν με τους άλλους, θα μάθουν αποτελεσματικότερους τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης, θα απενοχοποιήσουν τις σχέσεις με το άλλο φύλλο, θα δουν τη σημασία του ποιοτικού χρόνου και πως θα αντλήσουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τις σχέσεις τους. Μην ξεχνάμε ότι είναι η ηλικία που οι περισσότεροι έφηβοι γνωρίζουν το φλερτ και διαμορφώνουν τη  σεξουαλική τους ταυτότητα.

ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΦΗΒΕΙΑ

Έχουμε μάθει να δίνουμε περισσότερη σημασία στα προβλήματά μας (για να τα λύσουμε) παρά στα θετικά πράγματα που μας συμβαίνουν. Είναι φυσικό αυτή η τάση να μεταφέρεται και στα παιδιά και έτσι να επικεντρώνονται περισσότερο στον αρνητισμό.  Μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα τα παιδιά θα γνωρίσουν την έννοια της Θετικότητας, θα μάθουν να επικεντρώνουν την προσοχή τους στα θετικά πράγματα στη ζωή και να αναδεικνύουν τα θετικά τους χαρακτηριστικά και τα δυνατά τους σημεία. Επιπλέον, θα γνωρίσουν τρόπους πιο αποτελεσματικής επικοινωνίας με συνομηλίκους και ενήλικες, θα ενθαρρυνθούν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να μοιράζονται, καλλιεργώντας έτσι πιο αποτελεσματικά τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, που αποτελούν το βασικότερο συστατικό της ευτυχίας τους.