Πρωτεΐνες και αθλητισμός

by lamella

Όλοι οι αθλητές, είτε είναι δρομείς, είτε κολυμβητές, είτε αρσιβαρίστες ή οτιδήποτε άλλο, καταναλώνουν καθημερινά μεγαλύτερα ποσά ενέργειας από ένα μέσο άνθρωπο και έχουν περισσότερες ανάγκες σε μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά προκειμένου να αναπληρώσουν τις απώλειες από την έντονη φυσική δραστηριότητα.

Read more

Ενδοοικογενειακή βία

by lamella

Η ενδοοικογενειακή βία εμφανίζεται μεταξύ των ανθρώπων σε μια οικεία σχέση. Μπορεί να πάρει πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων της συναισθηματικής, σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης. Η ενδοοικογενειακή βία πιο συχνά κατευθύνεται προς τις γυναίκες και τα παιδιά, είτε ως μάρτυρες σε σκηνές βίας, είτε ως  θύματα της βίας.

Read more

Μία νέα προσέγγιση για το Άγχος: Πρόληψη στην παιδική ηλικία

by lamella

Πολλές έρευνες και νέα δεδομένα υποστηρίζουν ότι η πρόληψη του άγχους στην παιδική ηλικία είναι σημαντικότερη από τη θεραπεία, και εφιστούν την προσοχή στους λόγους που καθιστούν κάτι τέτοιο αναγκαίο. Φαίνεται δηλαδή ότι, λόγω της υποχωρητικής και συνεργατικής φύσης του αγχώδους παιδιού, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί συχνά δεν αντιλαμβάνονται ότι υποφέρει από εσωτερικευμένα προβλήματα.

Read more