Η Κατερίνα Νικηταρά είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. 

Σπούδασε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με μεταπτυχιακές σπουδές  στον τομέα «Προαγωγής και Αγωγής Υγείας» στο τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Εργάζεται ως Διατροφολόγος στο Πρότυπο Κέντρο Διατροφής και Συναισθημάτων LAMELLA όπου εξειδικεύεται σε θέματα διατροφής και σύνδεσής της με την ψυχική υγεία. Σε συνεργασία με ψυχολόγους συμβάλλει στη διαμόρφωση και στην διεκπεραίωση των διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Έχει ασχοληθεί με το συντονισμό και την πραγματοποίηση προγραμμάτων διατροφικής αγωγής σε νηπιαγωγεία και σχολεία της Αττικής που στόχευαν στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από τα παιδιά και την πρόληψη της παχυσαρκίας. Παράλληλα έχει παράσχει διαιτολογικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη για την τροποποίηση συμπεριφορών που σχετίζονται με τη διατροφή. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας, ενώ αυτή την περίοδο ασχολείται με την υποθρεψία των παιδιατρικών ασθενών.